Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enerpoint sulgeb Saaremaal ühe tehase

Soome ettevõte Enerpoint Saare OÜ sulgeb suvel oma Orissaare elektroonikatehase, osale töötajaist pakutakse võimalust jätkata firma Kuressaares asuvas tehases.

"Oleme välja arvutanud, et ühes tehases saame sama töö tehtud märkimisväärselt vähemate inimestega," märkis Enerpoint Saare juht Erik Keerberg Saarte Häälele ja lisas, et Orissaare tehase tehnoloogiline tase ei vastanud enam nõuetele.

Enerpointi tootmismahu kuueprotsendine kasv mai seisuga on Keerbergi sõnul praeguses majandussituatsioonis hea tulemus; lisaks Soomele on viimasel ajal laienetud Rootsi turule, suureneb Venemaa osakaal ja valmistatakse ette Kesk-Euroopa turule sisenemist.

Orissaare tehases koondatakse 14 inimest, 12 saavad jätkata praegu 120 töötajaga Kuressaare tootmisüksuses.

Orissaare vallavanema Vello Runthali sõnul tuli tehase sulgemise uudis ootamatult ning on murettekitav, kuna tööta jääb inimesi kogu Ida-Saaremaalt.

Enerpoint Saare OÜ on 1998. aastal asutatud termoregulaatoreid, ventilatsiooni- ja jahutusseadmeid ning LED-valgustussüsteeme valmistav ettevõte. Enerpoint Saare kuulub Soome Enerpoint OY gruppi.

Enerpoint Saare müügitulu oli 2012. aastal 12,2 miljonit eurot, jäädes aasta varasemaga samale tasemele. Kasumit teeniti 320 000 eurot võrrelduna 779 000 euroga aasta varem. Mullune majandusaasta aruanne pole veel äriregistris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077