Autor: Raigo Neudorf • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembris toimub ettevõtetele mõeldud 3D printimise töötuba

Lähiaastail ennustatakse 3D printimise tehnoloogiate buumi, mistõttu on eelisseisus need ettevõtted, kes juba täna mõtlevad sellele, kuidas uute tehnoloogiate abil omale konkurentsieeliseid luua.

3D printimise tehnoloogiate abil saab juba täna printida nii maiustusi, relvi kui maju ning kõik märgid näitavad, et 3D printimine ja selle erinevad tehnoloogiad jõuavad lähiaastail massidesse. See tähendab, et igaüks, kellel on olemas 3D printer, võib hakata endale ise sobivaid asju printima. 2014 3D printimise töötoa „Ideest tooteni“. ja Anton Vedeshin, kes on läbi viinud erinevaid 3D printimise koolitusi ning kes omavad kogemusi ka 3D printerite ehitamisel. Samuti on Taavi ja Anton avanud ettevõtte harukontori USA tehnoloogiamekas Silicon Valleys, kus ettevõttel töötab täna paarikümne liikmeline meeskond. Töötuba toimub TTÜ Mektorys, aadressiga Raja 15, Tallinn.

Ettevõtetele loob 3D printimine võimaluse aga senisest mugavamalt, kiiremalt ja soodsamalt endale uusi tooteid või toodete prototüüpe luua. Seejuures on üsna tõenäoline, et eelis saab olema nendel tegijatel, kes 3D printimise buumi ennetavad ja end juba täna selle tehnoloogia pakutavate võimalustega kurssi viivad ja konkurentsieeliseid loovad.Aitamaks Eesti ettevõtetel 3D printimise lainel püsida, korraldab Äripäeva Tööstusuudised koostöös OÜga Innovative Technologies & Business Systems (ITBS) ja TTÜ Mektoryga 11. septembril

Töötoas tutvustame seda,-Millised on 3D printimise kontseptsioonid;-Millised on 3D printimise tehnoloogiad;-Millised on 3D printimise materjalid;-Milline on 3D printimisega kaasnev sotsiaalne muutus;-Milliseid on 3D printimisega esile kerkivad intellektuaalse omandi teemad;-Millised on 3D printimise tööstuslikud näited.Lisaks õpetame töötoas osalejatele, kuidas sünnib arvutis olevast 3D failist reaalne toode ja prindime näidistooteid. Samuti arutame, kuidas saaksid töötoas osalejad 3D printimise tehnoloogia juba täna oma ettevõtte kasuks tööle panna.3D printimise töötoa lektoriteks  ja juhendajateks on OÜ ITBS asutajad Taavi Kikas

Töötuppa on võimalik registreeruda läbi SIIN asuva registreerumisvormi. Lisainfo ja registreerumine ka e-posti aadressil [email protected] või  numbril 51 69 747. registreerudes maksab töötoas osalemine 159 eurot (km-ga 190,8€) osaleja kohta. registreerudes maksab töötoas osalemine 179 eurot (km-ga 214,8€). registreerudes maksab töötoas osalemine 199 eurot (km-ga 238,8€). üheaegsel registreerumisel ühest maksjafirmast kehtib soodustus -10% osaleja kohta.

Töötoa hinnad:-Kuni 31. juulini 2014

-1. augustist kuni 31. augustini

-Alates 1. septembrist kuni 10. septembrini

-Alates 3 osaleja

PROGRAMM

Äripäeva Tööstusuudiste, OÜ ITBS ja TTÜ Mektory 3D printimise Töötuba „Ideest tooteni“11. septembril 2014 TTÜ Mektorys, Raja 15, Tallinn.

9.00 – 9.50 Registreerimine ja hommikukohv värske Äripäevaga9.50 – 10.00 Töötoa avab Tööstusuudised.ee juht Raigo Neudorf10.00 – 10.15 Töötoa lektorite Anton Vedeshini, Taavi Kikase ja OÜ ITBS tutvustus

10.15 – 12.00

Millised on 3D printimise kontseptsioonid;Milliseid on 3D printimise tehnoloogiad ja materjalidMilline on 3D printimisega kaasnev sotsiaalne muutus;Millised on 3D printimisega esile kerkivad intellektuaalse omandi teemad;

12.00 – 13.00 Lõuna

13.00 – 13.30 Millised on 3D printimise tööstuslikud näited: šokolaadi ja relvade printimisest kuni majade printimiseni

13.30 – 15.00 Töötoa praktikum: vaatame ja õpime, kuidas sünnib arvutifailist 3D printeri abil reaalne toode või objekt;Kogemuste ja visioonide jagamine: kuidas saaksid töötoas osalevad ettevõtted 3D printimise tehnoloogia juba täna enda kasuks tööle panna?

15.15 Töötoa lõpetamine

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077