Autor: Raigo Neudorf • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootjad peavad Hiina turgu atraktiivseks

Hiinas viibiv Eesti ettevõtjate delegatsioon leidis sealt julgustust Aasia turule sisenemiseks.

Eesti äridelegatsiooni juhi Indrek Pällo sõnul on ettevõtjate huvi Hiina turu vastu järjest suurenenud ning EAS soovib neid sinna suundumisel igati toetada. 

 „Käimasolevast visiidist on juba mitmed ettevõtted leidnud positiivset vastukaja ja kasulikke kontakte oma äri edendamiseks Hiinas,“ lisas Pällo.

Saku Õlletehase ekspordijuht Margus Masing ütles, et Saku toodete vastu tunti Ningbos toimunud tarbekaupade messil loodetust suuremat huvi.„Läksime Hiinasse uurima, kas meil võiks olla oma toodetega seal üldse  potentsiaali. Suureks heameeleks saime tõdeda, et hiinlaste huvi meie lahja alkoholi – nii õlle kui siidri - vastu on olemas. Hiina turg on niivõrd suur ja spetsiifiline, et edaspidised sammud seal peame hoolikalt läbi mõtlema. Kindlasti tasub Aasia turule panustada, sest see on kahtlemata suure perspektiiviga,“ selgitas Masing.Salvesti omaniku Veljo Ipitsa hinnangul on nende huvides müüa Hiina turule lastetoitu.„Tõdesin, et Hiinas on vajadus lastetoidu sortimenti laiendamiseks. Külastused kohalikesse toidukettidesse ja kauplustesse näitasid, et  selles segmendis on valik suhteliselt väike. Esindatud on kõige tuntumad ülemaailmsed ketid. Meie potentsiaal võiks olla täisorgaaniliste ehk meie mõistes mahe lastetoitude müük Hiina turule. Lastetoitu võiks turustada mitte niivõrd tavalistes toidupoodides, vaid just spetsiaalselt lastetoitude müügile spetsialiseerunud kauplustes.“Ipits lisas, et Hiinas on tekkinud hulganiselt maksujõulisi tarbijaid, kes oma lapse tervise nimel on valmis maksma kõrget hinda.Eesti 12- liikmelise äridelegatsiooni visiit oli osa väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu Hiina visiidist. Ettevõtjad olid riikliku stendiga esindatud Ningbos toimuval suurel tarbekaupade messil. Samuti osaleti äri- ja investeerimisseminaril ning kahepoolsetel kontaktkohtumistel Ningbos ja Pekingis.Muuhulgas sõlmiti EASi ja Ningbo CCPIT vahel koostöömemorandum, mille kohaselt lubab Ningbo valitsus pakkuda Eesti ettevõtjatele Hiinast partnerite otsingul igakülgset abi.Visiidil osalevad ettevõtted erinevatest sektoritest, sealjuures on kõige rohkem esindatud toiduainetööstuse ettevõtted. Eesti ettevõtetest on Hiinas Estonia Klaverivabrik, Krimelte, Saku Õlletehas, Salvest, Mainor Ülemiste, FORS MW, Woodbright, Adek, Cicero Capital, Wiruvili, Revala ja Mativesi.EASi korraldatud äridelegatsiooni visiit Hiinasse toimub 6. – 12. juuni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077