Autor: Raigo Neudorf • 30. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis suurenes toodang enamikus tööstusharudes

Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta aprillis 4% rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis. Toodang suurenes mäe- ja töötlevas tööstuses ning vähenes energeetikas, teatas statistikaamet.

Aprillis toodeti töötlevas tööstuses 6% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodang ületas eelmise aasta aprilli taseme enamikus tööstusharudes.

Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv toiduainete, puidu ja elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonika- ja metalltoodete tootmises.Välisturule müüdi aprillis 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta aprilliga vähenes toodangu müük ekspordiks korrigeerimata andmetel 3%, müük kodumaisele turule suurenes 1%.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta aprillis tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui märtsis, töötlevas tööstuses aga sama palju kui märtsis.2013. aasta aprilliga võrreldes toodeti elektrit 13% ja soojust 15% vähem.Elektritootmise vähenemise peamine põhjus oli tarbimise vähenemine ja ekspordi kahanemine.

Tööstustoodangu mahuindeksi muutus, aprill 2014(protsenti)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077