Autor: Mari Mets • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko: Altia müük pakub meile huvi

Soome valitsus soovib müüa riigile kuuluva alkoholitootja Altia, Liviko juht Janek Kalvi ei välista võimalikku huvi Soome firma ostmiseks. Liviko nõukogu asub ideed peagi arutama.

Soome üritab Reutersi teatel saada Altia müügist raha riiklike kulutuste tarvis, et vältida laenu võtmist. Riik plaanib Altia müüa 1,9 miljardi euro eest. Kodumaise alkoholitootja Liviko juhi Janek Kalvi sõnul pole jõudnud Liviko nõukogu veel müügipakkumist arutada, kuid teeb seda lähiajal kindlasti.

„Teadmata praegu, mida täpselt müüakse ning mis tingimustel müüakse, on raske öelda, kas me oleme huvitatud või mitte, aga see portsess pakub meile kindlasti huvi. Välistada ei saa midagi, kõik otsad on lahti,“ ütles Kalvi.

Kalvi usub, et Altia ostmiseks leidub kindlasti ka teisi huvilisi, sest Altia on pika aja jooksul üles ehitatud ettevõte, millel on suur turuosa ja uhke tooteportfell, lisaks ka impordiportfell.

„Kindlasti on see ettevõte, mille ostuprotsess ei ole võimaliku ülevõtja jaoks kerge, sest Altial on niivõrd suur, laiahaardeline ja keeruline struktuur. Ostuhuvilised on tõenäoliselt suured rahvusvahelised kasvuambitsiooniga alkoholikontsernid, kuid välistada ei saa ka regionaalseid ehk Skandinaavia tegijad, teiste hulgas Livikot,“ täpsustas ta.

Hiljuti konjaktitootja Larseni omandanud Altia möödunud aasta käive oli 475 miljonit eurot ning ärikasum 0,7 miljoni eurot. Liviko 2012. aasta käive oli 136 miljonit eurot ning ärikasum 0,29 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077