Autor: Birjo Must • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Grupil samuti probleeme Soome ja Vene turul

Soome toiduainekontserni Atria Grupi I kvartali kahjum ulatus 5,7 miljoni euroni, mis on ettevõtte teatel tingitud liha üleküllusest Soome turul  ja Venemaa impordikeeldudest. 

Atria Grupi I kvartali käive oli 327 miljonit eurot, võrreldes 328,4 miljoni eurose käibega mullu samal ajavahemikul. Maksueelne kahjum ulatus 5,7 miljoni euroni, võrreldes 0,7 miljoni eurose kasumiga 2013. aastal.

Ettevõte teatas, et tulemused viis alla keeruline olukord lihatoodete turul nii Soomes kui ka Venemaal. Soomes viib hinnad alla sealiha üleküllus, samal ajal kui Venemaal tõstab hinda impordikeeld, teatati börsile.

Atria Balticu käive, mille alla kuulub ka Atria Eesti, oli esimeses kvartalis 7,4 miljonit eurot, mis on 0,2 miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajavahemikul. Jaanuari-märtsi EBIT-kahjum oli 0,2 miljonit eurot. Seegi vähenes 0,2 miljoni võrra, võrreldes möödunud aastaga.

Grupi esimese kvartali majandusnäitajate tulemusena vähendas ettevõte oma tänavust EBIT-kasumi prognoosi, mis peaks tulema väiksem kui mullune 37 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077