Autor: Mari Mets • 6. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASi uus nõukogu kinnitatud

Eile kinnitatud EASi uude nõukogusse valiti ettevõtlusminister Anne Sullingu eestvedamisel David O'Brock, Maris Lauri, Ahti Kuningas, Meelis Mälberg, Toomas Talts, Erki Mölder ja Anto Liivat.

Nõukogu koostades lähtus minister Anne Sulling enda sõnul põhimõttest, et esindatud oleks nii eksportiva tööstuse kui ka n-ö uue majanduse ettevõtjad, suure organisatsiooni juhtimiskogemusega inimene, makromajanduslikku pilti valdav inimene, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) esindaja ning üks esindaja kummastki koalitsioonierakonnast, kelle puhul on samuti oluline ettevõtlustaust.

 „Kaalusime ligi sadat tugevat kandidaati. Usun, et kokku sai tõesti tugev ja mitmekülgne nõukogu, kus saab olema hea sisekliima ja toimimiseks vajalik töörahu," ütles Sulling pressiteates.

 David O'Brock on ASi Molycorp Silmet juhatuse esimees, Maris Lauri on makromajanduse analüütik ja peaministri majandusnõunik, Ahti Kuningas on MKMi asekantsler, Meelis Mälberg on ettevõtja ning Riigikogu liige,Toomas Talts OÜ Codeborne osanik, Erki Mölder ASi TREV-2 Grupp juhatuse esimees ning Anto Liivat Estonian Business Schooli juhtimise õppetooli lektor.

Esimese ülesandena tuleb EASi nõukogul paika panna võimekas tegevjuhtkond. Seejärel ajakohastada EASi tegevusstrateegia ja mõelda läbi oma roll tulevikuks – kui toetuste mahud vähenevad, muutub EAS järjest olulisemaks ettevõtete nõustaja, efektiivse infojagaja ning välisturgudele tee sillutajana, vahendas majandusministeerium oma pressiteates.

Nõukogu koguneb esimesele istungile täna, 6. mail.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077