Autor: Raigo Neudorf • 29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektri börsipakett oli aprillis koguni 28 protsenti soodsam

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi aprillis ligi 28 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on börsihinnad püsinud jätkuvalt madalad tänu tavapärasest oluliselt soojematele ja tuulisematele ilmastikutingimustele.

„Lisaks pole elektrijaamades toimunud pikemaajalisi katkestusi ega hooldusi ja madalamaid hindu on soodustanud normaaltasemest suurem juurdevool hüdroreservuaaridesse,“ lisas Tamm.

„Tarbijatel tasub praegu otsida soodsamaid elektrilepinguid, kuna ka fikseeritud pakettide hinnad on aprillikuus mõningate müüjate seas väga madalale langenud. Seejuures on viimastel kuudel börsipakett olnud endiselt soodsam valik ka kõige parematest fikseeritud hinnaga lepingutest,“ selgitas Tamm.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et aprillis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 2,39 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli aprillis 30,7 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077