Autor: Raigo Neudorf • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis plaanitakse tootmisjuhte koolitama hakata

Kuna kohalikus tööstussektoris on puudus kvalifitseeritud tootmis- ja keskastme juhtidest, plaanitakse tootmiseraialade spetsialiste siin koolitama hakata.

Täna on Eesti töötleva tööstuse ettevõtted olukorras, kus tööturul pole piisavalt tootmisettevõtete keskastmejuhte ja tootmisjuhte, kelle teadmistest sõltub otseselt ettevõtte töökorralduse efektiivsus, masinate ja seadmete tootlikkus ning seeläbi ka ettevõtete jätkuv konkurentsivõimelisus.

Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimus sel teisipäeval (22. aprillil) erinevate erialaliitude juhtide ja kõrgkooli töötajate ümarlaud tootmisjuhtimise eriala vajaduse ja võimaliku sisu üle.Arutelu sisuks oli välja selgitada erinevate erialaliitude nägemus tootmisjuhtide õpetamise väljatöötamiseks. Arvestades Eesti väiksust võiks antud õppekava põhiosa olla valdkonna ülene ja peaks sisaldama kõiki erinevaid kaasaegseid tootmisjuhtimise meetodeid ja parimaid praktikaid ning olema rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline.Tootmise juhtimise konsultant Ingrid Joost andis ülevaate praegusest olukorrast Eestis, millest selgus, et praktiliselt ei ole seda võimalik õppida üheski Eesti kõrgkoolis ega ka kutseõppeasutuses. 2011. a toimus MKMi eestvõttel tootmisjuhtimise operatiivtasandi uuring, milles osales 184 ettevõtet. Uuring tõestas, et vajadus tootmisjuhtide koolitamiseks on olemas.Arutelul leidis kinnitust vajadus moodustada töörühm õppekava koostamiseks, milles osalevad erinevate valdkondade esindajad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077