Autor: Marta Jaakson • 22. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare Dolomiit-Väokivi juht ostis firma välja

Hindrek Auväärt omandas kogu OÜ Saare Dolomiit-Väokivi, ostes välja AS Saare Kalurile kuulunud 37 protsenti firmast.

Auväärt, kes omas läbi ettevõtte Reval Stone OÜ 63 protsenti firmast, haldab alates 14. aprillist AS Saare Kalurile kuulunud osa ostuga kogu ettevõtet.

Hindrek Auväärt on olnud juhatuse liige aastast 2003. Auväärt ise ostu kommenteerida ei soovinud, kuna viibib välisreisil Moskvas.

OÜ Saare Dolomiit-Väokivi põhitegevusala on looduskividest, eeskätt kohalikust dolomiidist ja paekivist viimistlusmaterjalide tootmine, müük ja paigaldus.

Ettevõtte majandusaasta aruande andmeil olid viimased suurimad objektid Eestis: Tallinna teletorni dolomiitfassaadi rekonstrueerimise lõpetamine, Tallinna Ülikooli teadusmaja Astra fassaadi katmine graniitplaatidega, eramute dolomiitfassaadid ja paekivipõrandate ehitus mitmetel Tallinna vanalinnas asuvatel objektidel. Välismaal, aga Moskvas asuvate residentshoonete dolomiitfassaadid.

Ettevõtte majandusaasta aruande järgi 2012. aastal müügimahud vähenesid. Käive 2011. aastal oli 3,9 mln eurot, 2012. aastal aga 3,8 mln eurot. Sellest Eesti turult tuli 1,5 mln  eurot ja ekspordist 2,3 mln eurot. Puhaskasumiks kujunes 488 000 eurot, mis on 3% enam kui 2011. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077