Autor: Harry Tuul • 16. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urve Palo: Eesti Energia prügipõletusjaam liiga suur

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles täna riigikogu infotunnis, et Eesti Energia Iru koostootmisjaam võib olla liiga suur.

Palo teada tuuakse Iru Elektrijaama hinnanguliselt 10% prügi Soomest või Suurbritanniast.

"Põhjus on eeldatavasti see, et ei jätku kohalikku toorainet piisavalt. Siit tekib ka küsimus, et võib-olla on elektrijaam ehitatud mõnevõrra liiga suur, pidades silmas just prügi hulka," arvas minister.

Ta lisas, et see on teema, mis vajab analüüsimist. "Tekib küsimus, miks siis on vaja importida prügi. Aga kui me räägime laiemalt sellest, siis iseenesest ma ei pea õigeks, et sellele prügile, mis tuleb impordina sisse, me peaksime maksma läbi oma elektriarvete taastuvenergia tasu. Need on küll väga väikesed summad, aga põhimõtteliselt," rääkis Palo.

Minister lisas, et seoses prügipõletusjaama käivitamisega on Eesti aina maha jäämas eesmärgist sorteerida aastaks 2020 poole prügist.

"Üks probleem on meie jaoks see, et praegu me sorteerime umbes 26% prügist ainult, aga eesmärk aastaks 2020 on, et me peaksime sorteerima 50%. Iru Elektrijaama käivitumise tõttu on see protsent, mida me sorteerime, tõenäoliselt veelgi langenud," rääkis Palo.

Tema hinnangul tuleb selles valguses teemat laiemalt arutada ja analüüsida, kas me oleme õigel teel ja mida peaks muutma.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077