Autor: Raigo Neudorf • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aknatootja AS Fenestra kuulub nüüd Eesti omanikele

Soome ettevõtte Fenestra kontserni kuulunud Eesti tütarfirma AS Fenestra müüdi aprillis eestlastest investoritele. AS Fenestra jätkab akende tootmist, müüki ja teenindust endiselt kaubamärgi Fenestra nime all.

Ettevõtte juhatuse esimehena jätkava Rein Pruuli sõnul oli emafirma pankrot käesoleva aasta jaanuaris kahetsusväärne.

„On hea, et ASi Fenestra tegevus jätkub tavapäraselt, meil on hästi sissetöötatud tootmine, hinnatud kvaliteediga kaubamärk ja oskustega inimesed. Jätkame Eestis nii akende tootmise, müügi kui ka teenindusega,“ kinnitab Pruuli. 

 Swedbanki ehitusmaterjalide sektori juhi Mats Tootsi sõnul kadus turult seoses Soome emaettevõtte Fenestra OY pankrotiga ligi 90 miljoni euro ulatuses käivet.

„Eesti akna- ja uksetootjatele tekib sellega seoses võimalus olukord enda kasuks pöörata ning oma turuosa kasvatada. Mul on väga hea meel, et Fenestra juhtkond suutis nendel keerulistel kuudel rohkem kui 70 töötajaga ettevõtte töös hoida. Lisaks leiti endas usku ja veendumust, et ettevõte selle seniselt omanikult koos väärika ajalooga kaubamärgiga välja osta. Eesti tööstusele on see kindlasti võit,“ märgib Toots.

 ASi Fenestra Tallinna tehases töötab täna 75 inimest ning ettevõtte käive oli 2013. aastal 8 miljonit eurot. 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077