Autor: Raigo Neudorf • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi kõrgeim tööjõukulu tunnis on Rootsis, madalaim Bulgaarias

Euroopa Liidu riikidest on kõrgeim keskmine tööjõukulu tunnis Rootsis, madalaim aga Bulgaarias, selgub Eurostati raportist.

Raporti kohaselt ulatus 2013. aastal keskmine tööjõukulu tunnis Rootsis 40,1 euroni, Taanis 38,4 euroni ja Belgias 38 euroni. Madalaimad näitajad registreeriti aga Bulgaarias (3,7 eurot), Rumeenias (4,6 eurot), Leedus (6,2 eurot) ja Lätis (6,3 eurot).

Eestis ulatus Eurostati andmetel keskmine tööjõukulu ühes tunnis 9 euroni. Eesti seljataha jäid selles arvestuses Ungari, Slovakkia, Poola, Horvaatia, Läti, Leedu, Rumeenia ja Bulgaaria.

ELi keskmine tööjõukulu tunnis ulatus möödunud aastal 23,7 euroni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077