Autor: Raigo Neudorf • 21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keila pruulikoja õlu jõuab poodidesse

Keilas tegutseva Lehe Pruulikoja toodang jõuab sel nädalal poodidesse.

Käsitööõlut valmistava pruulikoja eesmärk on toota esimesel aastal 60 000 liitrit õlut. Kõik Lehe Pruulikojas väljatöötatud õlled valmivad pinnakääritusmeetodil, enamus tooteid valmib kolme nädalaga.

 Lehe Pruulikoja tegevjuhi Gristel Tali sõnul alustati tegevust eesmärgiga pakkuda oma tooteid nii Eestis kui ka lähiriikides.

„Viimase paari aasta jooksul on Eestis tööle hakanud mitmed väikepruulikojad. Soovime oma tegevusega kasvatada kohalikku käsitööõlleturgu ning pakkuda huvilistele võimalikult suurt valikuvõimalust,“ ütles Tali.

 Kõik Lehe Pruulikoja retseptid on originaalretseptid, mis on välja töötatud Lehe Pruulikoja pruulmeister Tarmo Tali poolt. Õlled valmivad käsitööna kvaliteetsetest algmaterjalidest – linnas, humal, pärm ja vesi.

 

Lehe Pruulikoja tegevjuht Gristel Tali märkis, et toodete hinnad jäävad jaemüügis vahemikku 2-3 eurot.

 Aasta jooksul on plaanis turule tuua veel mitmed uued õlled. Lehe Pruulikoja tooteid saab osta käsitööõlle müügikohtadest (Tartus Õllepood nr. 1, Tallinnas Drinkshop) ning samuti käsitööõlut müüvatest baaridest ja pubidest. Samuti saab tooteid osta alates järgmisest nädalast Järve, Kakumäe, Pirita, Ringtee ja Keila Selveritest.Lehe Pruulikoja käivitamist aitas stardilaenuga rahastada KredEx.

Lehe Pruulikoda Keilas
Foto: Erakogu
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077