Autor: Romet Kreek • 18. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foodsi kahjum kasvas

Premia Foodsi neljanda kvartali koondkahjum kasvas aastaga 637 000 eurolt 1,023 miljonile.

LHV pank ootas vaid 0,3 miljoni eurost kahjumit.

Käive kasvas samas 32,4%, 25,9 miljonile eurole, teatas toidutööstuse ettevõte börsile.

Neljanda kvartali rekordiline käibe kasv tulenes eelkõige madalama lisandväärtusega toorkala ja kalafilee müügist Soome turul, mille tulemusena suudeti saavutada eelmise aastaga samaväärne brutokasum.

Rootsi põllumajandusameti piirangute vabastamise järgselt osaliselt taastunud kalakasvatus tingis oma tavapärase tsüklilisusega ka suurema kalavarude ümberhindluse kahjumi neljandas kvartalis.

Mullu 17. detsembril otsustas Rootsi põllumajandusamet teha Premia poolt esitatud kahju ja saamata jäänud tulu nõude osas ettemakse summas 452 000 eurot, mis on kajastatud neljanda kvartali muudes ärituludes.

Vene rubla ja Rootsi krooni kursi liikumised tekitasid 233 000eurose valuutakursikahjumi, millest 2/3 oli mitterahaline realiseerimata kursikahjum nõuete ümberhindlusest. Aruandeperioodi äritegevuse rahavoog paranes võrreldes aasta varasema perioodiga poole miljoni euro võrra.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077