Raigo Neudorf • 3. veebruar 2014
Jaga lugu:

Pärnu tööstusala saab EASist miljoni eurotoetust

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas rahastada Loode-Pärnu tööstusala infrastruktuuri väljaarendamist miljoni euroga.

Valmisolekut tuua oma tootmine Loode-Pärnu tööstusalale on kinnitanud ka esimesed ettevõtjad. Näiteks Baltic Board Company soovib Pärnusse rajada ökoplaadi tootmise tehase. Tegemist on osaliselt Hollandi kapitali ja sealse ehitusmaterjalide valmistamise tehnoloogiaga.

Samuti on piirkonnast huvitatud Vecta Design, mis toodab unikaalseid siseinterjöörina kasutatavaid pinglagesid ning vajab uut tootmishoonet kiiresti kasvavate eksportturgude tõttu. Ka laiendab tööstusparki Põhjamaade mäenõlvatehnikat valmistav ettevõte Ferrotek Ski Lifts.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul aitab see miljonieurone investeering luua piirkonda sadakond uut töökohta. "Ka Pärnumaal on probleemiks elanikkonna vähenemine. Kuna kolimisotsused tehakse enamasti töökoha järgi, siis just töökohtade loomisse tuleb kõige enam panustada," selgitas ta pressiteates

Tegemist on regionaalministri valitsemisalas väljatöötatud meetmega "Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine",  mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

EASi Regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul on toetuse eesmärgiks muuta Pärnu linna ettevõtlus- ja investeerimiskeskkond uutele ettevõtetele atraktiivsemaks ning luua pinnas koondamaks tööstus ja tootmine logistiliselt soodsasse asukohta.

"Kasutusele võetakse endise Pärnu sõjaväelennuvälja teenindusterritooriumi maa-ala. Loode-Pärnu tööstusala esimese etapina ehitatakse toetuse abil välja tänavavõrgustik koos valgustuse ja tehnosüsteemidega," märkis ta.

Projekti kogumaksumus on 1,79 miljonit eurot, millest 56% panustab omaosalusena Pärnu linnavalitsus.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt