Autor: Raigo Neudorf • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu tööstusala saab EASist miljoni eurotoetust

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas rahastada Loode-Pärnu tööstusala infrastruktuuri väljaarendamist miljoni euroga.

Valmisolekut tuua oma tootmine Loode-Pärnu tööstusalale on kinnitanud ka esimesed ettevõtjad. Näiteks Baltic Board Company soovib Pärnusse rajada ökoplaadi tootmise tehase. Tegemist on osaliselt Hollandi kapitali ja sealse ehitusmaterjalide valmistamise tehnoloogiaga.

Samuti on piirkonnast huvitatud Vecta Design, mis toodab unikaalseid siseinterjöörina kasutatavaid pinglagesid ning vajab uut tootmishoonet kiiresti kasvavate eksportturgude tõttu. Ka laiendab tööstusparki Põhjamaade mäenõlvatehnikat valmistav ettevõte Ferrotek Ski Lifts.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul aitab see miljonieurone investeering luua piirkonda sadakond uut töökohta. "Ka Pärnumaal on probleemiks elanikkonna vähenemine. Kuna kolimisotsused tehakse enamasti töökoha järgi, siis just töökohtade loomisse tuleb kõige enam panustada," selgitas ta pressiteates

Tegemist on regionaalministri valitsemisalas väljatöötatud meetmega "Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine",  mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

EASi Regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul on toetuse eesmärgiks muuta Pärnu linna ettevõtlus- ja investeerimiskeskkond uutele ettevõtetele atraktiivsemaks ning luua pinnas koondamaks tööstus ja tootmine logistiliselt soodsasse asukohta.

"Kasutusele võetakse endise Pärnu sõjaväelennuvälja teenindusterritooriumi maa-ala. Loode-Pärnu tööstusala esimese etapina ehitatakse toetuse abil välja tänavavõrgustik koos valgustuse ja tehnosüsteemidega," märkis ta.

Projekti kogumaksumus on 1,79 miljonit eurot, millest 56% panustab omaosalusena Pärnu linnavalitsus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077