Autor: Raigo Neudorf • 17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti stendil avati maailma suurim toidumess

Saksamaa põllumajandusminister Hans Peter Friedrich ja Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avasid täna, 17. jaanuari hommikul Eesti stendil maailma ühe suurima toidu- ja põllumajandusmessi Grüne Woche 2014. 

Ametlikul avamisel osalesid lisaks kahe riigi põllumajandusministritele ka Berliini linnapea Klaus Wowereit, Saksamaa Taluliidu juht Joachim Rukwied, Saksamaa Toiduainetetööstuste Liidu juht Christoph Minhoff ja Messe Berlini juht dr Christian Göke.

Eesti tänavusel stendil asuvad keskaegne restoran, Eesti toidupood, show-köök, turismiala, kohvikud ja lasteala. Restoranis pakub spetsiaalselt messi jaoks kavandatud menüüd Olde Hansa eesotsas oma peakokk Emmanuel Willega.

Eesti poes degusteeritakse ja müüakse messikülastajatele Eesti  toidutooteid: kalatooteid, rukkileiba, õlut, likööri ja muid alkohoolseid jooke, juustu, kohukesi, võid, jäätist, ulukiliha, lihatooteid, mett, maiustusi, mahetooteid ja mahlatooteid.

Eesti on oma stendiga Grüne Wochel osalenud 1993. aastast ja tänavu on Eesti messi partnermaaks esimesena Balti ja Skandinaavia riikidest.

Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse alates 1926. aastast, tänavu on osalemas 70 riiki. Ligi 124 000 m2 laiuvat messi külastab kümne päeva jooksul ligi 500 000 inimest, sh kuni 5000 ajakirjanikku.

Messile oodatakse tänavu ka ligi 70 riigi põllumajandusministreid ning põllumajanduse ja toidutööstuse võtmeisikuid.

Eesti ja Saksamaa põllumajandusministrid Helir-Valdor Seeder ja dr Hans-Peter Friendrich
Foto: Rene Suurkaev
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077