Autor: Raigo Neudorf • 17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB hakkab Rootsis kiirronge moderniseerima

ABB Grupp sai Rootsist 200 miljoni dollari suuruse tellimuse kiirrongide moderniseerimiseks.

Tellimuse esitajaks on Rootsi riiklik raudteetranspordioperaator SJ ning ABB ülesandeks on varustada kiirrongid vajalike elektrisüsteemidega.

SJ investeerib üle 500 miljoni dollari SJ 2000-tüüpi kiirrongide moderniseerimiseks. ABB tarnib ja paigaldab 36-le rongile energiatõhusa tehnoloogia, nii elektrienergia muundamise kui juhtimissüsteemide seadmed. 1980-ndate aastate lõpul kasutusse võetud rongid saavad ka uue sisekujunduse.

ABB annab esimese moderniseeritud rongi tellijale üle 2015. aastal. Pärast testimist antakse ülejäänud rongid järk-järgult üle kuni 2019. aastani. Rongide seadmete väljavahetamise teostab ABB Rootsis koos kohaliku partneriga.

Rongide SJ 2000 täiustatud elektrisüsteemid tagavad töökindlama elektrivarustuse ning vähendavad samas oluliselt elektritarbimist.

ABB tarnib lepingujärgselt veomuundurid ja -trafod, akulaadijad, juhtumissüsteemid ja infoseadmed. SJ 2000 rongide vagunid ehitas ABB eelkäija Asea 1980-ndate aastate lõpus ning tegemist on endiselt maailma tipptasemega oma klassis nii mugavuse, ruumi kui teenuste osas.

Rongid on varustatud spetsiaalse kallutusmehhanismiga, mis tagab reisijatele mugavuse just suurel liikumiskiirusel kurvides, mida on Rootsi raudteevõrgus märkimisväärselt palju.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077