Autor: Raigo Neudorf • 10. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Tallinna Tööstuspargid: välisfirmade huvi on madal

AS Tallinna Tööstuspargid juhataja Ivar Lindpere sõnul on huvi ettevõtte poolt arendatavate tööstusparkide vastu suurenenud, kuid välisfirmade huvi on olnud väga madal.

AS Tallinna Tööstuspargid olulisem areng 2013. aastal oli Suur-Sõjamäe tööstuspargi I etapi arenduse lõpetamine (Tapri tänav koos 8 kinnistuga). Rajatud said sõidu- ja kõnniteed ning mahasõidud kinnistutele, tänavavalgustus, sadevetekanalisatsioon, gaasitrass, vee- ja kanalisatsioon-, side- ja elektritrassid.

Tallinna Tööstuspargid on arendanud kokku 3 tööstusparki.Tondiraba tööstuspargis on hetkel tegutsevaid ettevõtteid 14 ja töötajaid 1344. Kõnealuses pargis on kõik kinnistud juba müüdud, kuid neljal kinnistul pole veel ehitustegevusega alustatud.Betooni tööstuspargis on tegutsevaid ettevõtteid hetkel 1 ning töötajaid 50. 1 kinnistu on koormatud hoonestusõigusega, kuid ehitustegevust ei ole veel alustatud.  Vabu kinnistuid on 3 ning 1 on broneeritud.Suur-Sõjamäe tööstuspargis tänase seisuga tegutsevaid ettevõtteid pole. 2013. aastal müüs arendaja seal 2 kinnistut, vabu kinnistuid on 6.„Huvi ja nõudlus AS Tallinna Tööstuspargi poolt pakutavate kinnistute vastu on suurenenud. Välisfirmade huvi on olnud väga madal,“ märkis Lindpere.Tema kinnitusel on AS tallinna Tööstuspargid olulisem eesmärk 2014. aastal võimalikult paljudele kinnistutele seada hoonestusõigus või kinnistud müüa, et koguda vajalikud vahendid Suur-Sõjamäe tänava II etapi arenduseks.

 

Tööstusuudised uurib jaanuaris erinevate tööstusparkide arendajatelt, kuidas möödus neile 2013. aasta ning millised arengud on kavas 2014. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077