Autor: Raigo Neudorf • 9. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ ülikoolilinnak valiti maailma parimate hulka

Tallinna Tehnikaülikooli linnak võitis maineka rahvusvahelise konkursi.

30 riigi ülikoolide juhte koondava Euroopa Rektorite Klubi eestvedamisel toimuva võistluse (Science and Education)  žürii tõstis TTÜ linnaku puhul esile selle kaasaegsust, innovaatilisust ja tihedaid sidemeid kõrgtehnoloogia ettevõtetega, samuti noorte perede õppimisvõimalustele tähelepanu pööramist ja lastehoiuteenuste pakkumist.

“Parimate sekka jõudmine on tunnustus aastatepikkusele tööle, mille käigus oleme loonud Mustamäe mändide alla maailmatasemel õppimis-, teadus-, ettevõtlus- ja elukeskkonna,” ütles TTÜ rektor Andres Keevallik.

Tallinnas Mustamäel paiknevas ülikoolilinnakus, kuhu kuuluvad ka IT Kolledž ja Tallinna Teaduspark Tehnopol, õpib kokku umbes 14 400 tudengit, töötab üle 1100 teadlase ja õppejõu ning tegutseb 162 ettevõtet 2600 töötajaga.

Võistluse „Science and Education“ ülikoolilinnakute kategoorias hindas žürii erinevate ülikoolide linnakute arhitektuuri ja disaini, keskkonda, taristut, kaasaegseid majutusvõimalusi, spordi- ja terviseteenuseid, toitlustuskohti, üliõpilasliikumise aktiivsust, vaba aja võimaluste mitmekesisust ja kvaliteeti, kaasaegsete tehnoloogiate kasutamist.

Konkursi lõppvooru kvalifitseerus 17 tööd. Žürii ja avaliku internetihääletuse tulemusena valiti seitse võidutööd, mille hulgast valis žürii omakorda välja TTÜ töö. Otsus tehti teatavaks detsembri lõpus toimunud pidulikul üritusel Oxfordis, Inglismaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077