Autor: Raigo Neudorf • 19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OECD: Eesti majanduskasv kiireneb alates 2014. aastast

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) hinnangul kasvab Eesti majandus OECD riikide keskmisega sarnases tempos – sellel aastal suureneb SKP üks protsent ning kiireneb järgmisel 2,4 protsendini.

OECD hinnangul veab Eesti majanduskasvu tarbimine, mida toetab keskmise palga kiire kasv ning tööpuuduse vähenemine.

Alates 2014. aastast toetab majanduskasvu ettevõtete investeeringute taastumine ning väliskeskkonna paranemine. OECD prognoosi järgi jätkub tööturu soodne areng, kuid tööhõive edasist suurenemist hakkab tõenäoliselt takistama see, et töötajate kvalifikatsioonide nõudlus ei vasta pakutavale. Hinnatõus püsib Eestis stabiilne, püsides 2014. ja 2015. aastal kolme protsendi lähedal.Teistest OECD riikidest eristub Eesti tugeva riigi rahanduse ning madala võlakoormuse poolest. Järgmistel aastatel püsib valitsussektori eelarvepositsioon tasakaalu lähedal. OECD hinnangul on aga vaja tugevdada aktiivseid tööturumeetmeid ja elukestvat õpet soodustavaid poliitikaid ning tegeleda madalapalgaliste maksukoormuse vähendamisega.Peamiste majanduskasvu ohustavate riskidena Eestis näeb OECD kaubanduspartnerite majandusaktiivsuse aeglasemat taastumist ning oodatust väiksemat majanduskasvu Venemaal ja eeldatust suuremat väljarännet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077