Autor: Indrek Kald • 8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome börsifirma koondab Eestis 75 inimest

Eile lõppenud läbirääkimiste tulemusena vähendab Kuressaares elektroonikaseadmeid ja -komponente tootev Soome börsifirma Incap Eestis töötajate arvu 75 inimese võrra.

Koondamised toimuvad ettevõtte Kuressaare tehases ja Tallinna esinduses. Enamik töölepinguid lõpetatakse selle aasta detsembrikuu jooksul, kirjutas Meie Maa.

Pärast koondamist jääb Kuressaare tehases tööle ca 50 inimest, kellega on võimalik kogu vajalik töö ära teha, kinnitas Incapi personalijuht Susanna Pyykkö Saarte Häälele. "Tegutseme selle nimel, et pärast mingit aega on meil tööd jälle rohkem ning saame taas rohkematele inimestele tööd anda," ütles ta.

Praegu pole Incapil kindlasti eesmärki Kuressaare tehas sulgeda, lisas Pyykkö.

Eilsel töötukassa Saaremaa osakonna organiseeritud töömessil Incapi ruumides olid kohal Trelleborg, Hoolekandeteenused, Vettel, Go Spa ja ISS. Premia Foodsi peamise kalatöötlemisüksuse Vetteli tootmisjuht Ele Roosipuu kinnitas, et nemad võtaks kas või kohe 15 inimest juurde, näiteks viilutusosakonda ja kulinaariasse.

Eilse seisuga oli töötukassal Saare maakonnas pakkuda 67 vaba töökohta.

Incapi korporatsiooni kommunikatsioonijuht Hannele Pöllä kinnitas septembri lõpus, et Kuressaare tehases valmistatavate toodete nõudlus on kõvasti vähenenud. "Teeme pidevalt jõupingutusi, et leida Kuressaare tehase jaoks uusi kliente ja samas tugevdada sidemeid praeguste klientidega," sõnas ta toona ning avaldas lootust, et plaanitav koondamine on ajutine ning varsti läheb olukord paremaks.

Aprillis teatas Incap Helsingi börsile, et Kuressaare tehases on tööaega lühendatud ning kogu tehase töötajaskond teeb aprillis ja mais neljapäevaseid töönädalaid.

Veidi enam kui 600 inimesele tööd andev Incap tegutseb Soome ja Eesti kõrval ka Indias ning Hiinas. Ettevõtte mullune käive oli 64,1 miljonit eurot.

OÜ Incap Electronics Estonia käive oli 2011. aastal 26,4 miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes poole võrra. Müük suurenes toona seoses kontserni kuulunud Soome Vuokatti tehase tootmise kolimisega Saaremaale, samuti suurenesid klientide tellimused. Kasumit teeniti toona 32 600 eurot. 2012. aasta aruannet ei ole ettevõte veel äriregistrile esitanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077