• 31.10.13, 09:18
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Septembris tööstustoodang vähenes

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta septembris 1% vähem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatas Statistikaamet.
Enim mõjutas toodangu vähenemist langus elektroonikaseadmete tootmises.
Kui alates jaanuarist kasvas töötleva tööstuse toodangu maht võrreldes eelmise aasta sama kuuga stabiilselt 2–6%, siis augustis jäi töötleva tööstuse toodang 2012. aasta tasemele ning septembris vähenes 2%.Toodang ei ületanud eelmise aasta taset ligi pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete, elektriseadmete ja keemiatoodete tootmises. Toodang suurenes puidutöötlemises, toiduainete ja metalltoodete tootmises.Välisturule müüdi septembris 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2012. aasta septembriga toodangu müük ekspordiks vähenes 3%, kodumaisel turul müüdi aga 4% rohkem toodangut.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta septembris tööstuses kokku 1% vähem toodangut kui augustis, töötleva tööstuse toodang jäi eelmise kuu tasemele.2012. aasta septembriga võrreldes toodeti 17% rohkem elektrit ja 8% vähem soojust.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele