Autor: Raigo Neudorf • 1. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome terasetootja kaotab 1000 töökohta

Soome terasehiiglane Outokumpu teatas uutest kulukärbetest, mille tulemusena vähendatakse Euroopas töökohtade arvu 1000 võrra, kirjutab Talouselämä.fi.

Kui lisada siia ka kontserni varasemad koondamised, puudutab Outokumpu kärpeplaan globaalselt kokku 3500 töökoha kaotamist. 

Kõige enam kannatab kärbete tõttu Saksamaa turg, kus Outokumpu kavatseb 2014. aastal sulgeda Bochumi tehase. Varem oli kõnealuse tootmisüksuse sulgemine planeeritud 2016. aastale.Läbi täiendavate kärbete loodab Outokumpu aastaks 2015 säästa 380 miljonit eurot, mis aitab parandada ettevõtte kasumlikkust.Outokumpu juhi Mika Seitovirta sõnul kindlustatakse nende meetmetega roostevaba terase tootmine Euroopas ka edaspidi ning tagatakse ettevõtte enam kui 10 000 allesjäävale töötajale töökoht ka tulevikus.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077