Autor: Raigo Neudorf • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Tomingas: ABB teeb koostööd vaid ausate allhankijatega

ABB Balti riikide tarneahela juht Peep Tomingas rõhutas läinud nädalal toimunud Tööstuse allhankeseminaril, et ettevõte soovib koostööd teha vaid ausate allhankijatega.

Tomingas keskendus oma ettekandes ABB kogemustele allhankijate leidmisel ja arendamisel. Tema sõnul on ABB-l Eestis ligi 50 allhankijat, kellest paljud on globaalse tähtsusega, mõned aga regionaalse tähtsusega.

Tomingase sõnul on ABB eesmärgiks teha koostööd vaid parimate allhankijatega ning koostööd soovitakse teha nendega, kes on tehnoloogialiidrid ning kelle eesmärgiks on kogukulude vähendamine tarneahelas.

„Me teeme koostööd maailma parimate hankijatega ning hankeportfelli arendamine on pidev protsess,“ märkis Tomingas, kelle sõnul eeldab ABB, et nende allhankijad on oma allhankijatele sama nõudlikud kui ABB.

ABB kasutab omale allhankijate leidmisel Achillese allhankijate eelhindamise teenust, mis võimaldab ettevõttel endal keskenduda tehnilisele tööle ja läbirääkimistele.

„Kui meiega soovitakse teha koostööd, peab allhankija tegema meile „uksed lahti“,“ sõnas Tomingas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077