Autor: Raigo Neudorf • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OÜ Hyrles: looge kontakte rahvusvaheliste firmadega!

Metallitööstusettevõtte OÜ Hyrles tegevjuht Urmo Sisask kutsus läinudnädalasel Tööstuse allhankeseminaril Eesti ettevõtteid üles looma julgelt kontakte rahvusvaheliste ettevõtetega.

Sisask andis seminaril ülevaate sellest, kuidas sai Hyrlesest tuntud automaatika- ja energeetikakontserni ABB allhankepartner.

„Meie kogemus näitab, et suurtel rahvusvahelistel firmadel on väga paljuski sarnased allhankevaliku protsessid. Kuna me teame, kuidas see käib, julgustan võtma kontakte rahvusvaheliste firmadega,“ soovitas Sisask.OÜ Hyrles asutati Eestis 2008. aastal Soome ettevõtte Hyrles Oy tütarfirmana. Kuigi ettevõtte esmane kontakt ABB-ga loodi just emaettevõtte vahendusel, rõhutas Sisask, et lõppkokkuvõttes tuleb siiski ettevõttel endal oma sobivust allhankijana tõestada.„Hinnaalandusi ei tehta – nõuded on täpselt samad kõigile ja kõigisse oma koostööpartneritesse suhtutakse ühtemoodi.  Usaldus tuleb pikaajalise koostööga ja selle peab välja teenima,“ lausus Sisask.Samas juhtis ta tähelepanu sellele, et  suure rahvusvahelise kontserni allhankijal peab olemas valmisolek kiireks arenguks ja isegi hüppeliseks kasvuks.„Suurte partnerite puhul võivad vajadused kasvada väga palju ja väga kiiresti. Meil on täna 51 töötajat ja me palkame inimesi pidevalt juurde, kuna tootmismahud on pidevalt kasvanud,“ lisas ta.Sisaski sõnul on hinnasurve allhankijale küll suur, kuid samas ei soovita allhankijat „ära kägistada“, kuna koostööd tahetakse ju teha ka edaspidi.OÜ Hyrles tegevjuhi arvates võiksid Eesti ettevõtted olla julgemalt avatud koostööks ning kaaluda võiks ka seda, et konkurent võiks teinekord olla ka koostööpartner.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077