Autor: Alyona Stadnik • 22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivatööstus ronib masuaugust välja

Eesti suuremad rõivatööstused on suutnud n-ö masuaugust välja ronida ning välisturgudel - kust tuleb sektori põhitulu - müüginumbreid kasvatada.

AS Baltika kõrval, mis suutis eelmisel aastal kahjumist välja tulla ning on nüüd kvartalite lõikes kasumit samm-sammult suurendanud, tegid korralikud tulemused ka teised suurtootjad - laste pealisrõivaste tootja OÜ Lenne ning pealisrõivaste tootja OÜ PVMP-Ex (Nurme Vabrik).

Lenne käive kasvas mullu pea veerandi ning kasum kolmandiku võrra - käive oli 19,5 miljonit eurot ning kasum ligi 5,3 miljonit eurot. Dividende võeti välja 280 000 eurot.

Seejuures ujus ettevõte mitmel pool vastuvoolu. Kui üldiselt Eesti rõivatööstuste müügimaht Soome turul kahanes, siis Lenne suuris oma põhiturul müüginumbreid kasvatada. Samuti ollakse järjest edukamad Ukrainas, kust muidu on mitmed Eesti ettevõtjad tegutsemast loobunud.

Ukraina on Soome ja Eesti järel Lenne kolmas turg. Veidi müüakse ka teistesse Baltimaadesse.

Ettevõtte üks omanikest Urmas Leeman jättis kommenteerimata käekäigu välisturgudel ning vastas majandustulemuste kohta napilt: "Eelmise aasta kollektsioon oli väga ilus ja edukas, sellest on tingitud ka head tulemused. Vabandan, kuid rohkem ei ole aega selle teemaga tegeleda."

PVMP-Ex lõpetas aasta 20,5 miljonilise eurose käibe juures 967 000 euroses kasumis, seejuures kasvas kasum 28% ning käive 10%.

Millised on Ilves-Extra ja Sangari plaanid, loe juba tänase Äripäeva paberlehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077