Autor: Raigo Neudorf • 19. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tööstus võib kaotada kümneid tuhandeid töökohti

Soome majandusväljaanne Taloussanomat viitab tänases kirjutises uuringule, mille kohaselt võib Soome töötlev tööstus kaotada lähiaastail kümneid tuhandeid töökohti.

The Boston Consulting Group’i (BCG) poolt läbi viidud uuringust selgub, et kui Soome ei suuda parandada oma konkurentsivõimet, kaotab riigi töötleva tööstuse sektor aastaks 2020 hinnanguliselt 42 000 töökohta.

BCG hinnangul on Soome tugevusteks rahvusvahelises konkurentsis haritud tööjõud, mõistlikud energiahinnad, hea loodusvarade kättesaadavus ning tugev arengukoostöö ettevõtete, ülikoolide ja riiklike teadusasutuste vahel.Samas viidatakse, et kuigi arengumaades on palgatase kasvamas, on tööjõukulud näiteks Hiinas ja Ida-Euroopas endiselt 80-90 protsenti madalamad kui Põhjamaades.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077