Autor: Inga Jakobson • 13. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome prügi tuleb Eestisse

Eesti Energia võitis Soome Turu piirkonna olmejäätmete põletamise hanke. Iru jäätmeenergiaplokil jääb Eesti prügist väheks.

Soome lehe Turun Sanomat andmeil sõlmiti Eesti Energiaga aastane leping. Uudist on ajalehele kinnitanud ka riigikogu keskkonnakomisjon.

Riigikogu liikme Rainer Vakra arvates on põletamise eesmärgil jäätmete sissevedu teistest riikidest vastuvõetamatu. Delfis avaldatud arvamuses väljendab ta arusaamatust, kelle huvides ehitati 105 miljonit eurot maksma läinud jäätmepõletustehas. Vakra hinnangul on praegune jaam ligi kaks korda võimsam, kui Eesti elanikkonna prügitootlus ning sellise jaama ehitamine oli pigem raha raiskamine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077