Autor: Ketlin Rauk • 2. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootja ootab kauba eest raha kannatlikult

Tööstusettevõtetel tuleb toodangut müües ja teenuseid osutades paratamatult silmitsi seista ka viibivate maksetega või sootuks tasumata jäetud arvete väljanõudmisega, kirjutab tänane Äripäev.

Lahendusi on mitu, alates musta nimekirja häbipostist, lõpetades inkasso ja kohtuga.

Ilmneb, et üldiselt on Eesti ettevõtja müüdud kauba või osutatud teenuse eest tasu oodates kannatlik ja kui ilmnevadki probleemid, püütakse esialgu ikkagi n-ö heaga hakkama saada – helistatakse, saadetakse kirju, ollakse valmis maksegraafikuid sõlmima. Kui enam miski ei aita, tulevad appi inkasso ja kohus.Mahutite tootja ASi Estanc tegevdirektor Vaido Palmik ütleb, et tavapärane arve tähtaeg on firmal 30 päeva, pikaajaliste koostööpartneritega mõnikord ka 60 päeva.„On mõningad ettevõtted, kes kunagi ei suuda või ei soovi oma arveid õigel ajal tasuda,“ tõdes ta. „Proovime nendega koostööd võimalusel vältida.“ASi Intrum Justitia tegevjuhi Ivar Tammemäe sõnul on keskmine maksetähtaeg Eestis viimaste aastate jooksul püsinud muutumatuna ja see on 20 päeva. Keskmine maksega viivitamine on aga 14 päeva.

Loe täispikka artiklit tänasest Äripäeva paberväljaandest!

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077