Autor: Raigo Neudorf • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firmad saavad osaleda kosmosevaldkonna hangetel

22. augustil toimub Tallinnas Tööstuse allhankeseminar, kus EASi kosmosebüroo juht Madis Võõras räägib Eesti ettevõtete võimalustest osaleda rahvusvahelistel kosmosevaldkonna hangetel.

„Põhimõte on lihtne – kes oskab ja suudab edukalt osaleda kosmosevaldkonna organisatsioonide ja ettevõtete hangetel või pakkumiskutsetel, on nähtav ka kõigile teistele rahvusvahelisel turul,“ tutvustas Võõras oma ettekande sisu., seminari programmiga saab tutvuda aga SIIN.

Ta lisas, et seoses Eesti saamisega Euroopa ilmasatelliitide organisatsiooni EUMETSA täisliikmeks 26. juunil 2013, on Eesti ettevõtetel võimalus teha pakkumisi EUMETSATi hangetel. Võõrase ettekandest selgub ka, millised on eeltingimused ning kuidas ja kes ettevõtteid aitab.„Eesti plaanib saada Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) täisliikmeks aastal 2015, kuid juba praegu on ettevõtjatel võimalused teha koostööd ESAga. Samas ei saa pidada ainueesmärgiks olla tarnijaks ainult nendele institutsioonidele, sest Euroopa kosmosetööstus otsib pidevalt endale uusi tarnijaid,“ märkis Võõras, kes puudutab oma ettekandes ka võimalikke lähenemisviise, mille abil võiksid kohalikud ettevõtted pääseda sellesse priviligeeritud seltskonda.Täpsema info Tööstuse allhankeseminari kohta leiab SIIT

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077