Autor: Raigo Neudorf • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liive: naftahinna tase teeb põlevkivi kasumlikuks

Eile Tallinnas rahvusvahelise põlevkivisümpoosioni avanud Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive märkis, et naftahindade praegune tase muudab põlevkivi kasumlikuks energiaallikaks.

Liive sõnul on huvi mittetraditsiooniliste energiaallikate vastu kogu maailmas järjest enam kasvamas ning põlevkivi puhul on tegemist väga aeglaselt muutuva energialiigiga, mille paiknemist, kvaliteeti ja kättesaadavust on hästi uuritud.

“Ehkki tuleviku täpne prognoosimine on keeruline, osutavad Rahvusvahelise Energiaagentuuri ja teiste hinnangud, et naftahinnad peaksid püsima – ning seda tasemel, mis teeb põlevkivi kasumlikuks,” märkis Liive.  USA suursaadik Eestis, Jeffery D. Levine tõi välja, et Ameerika Ühendriikide jaoks on energeetikavallas väga olulised nii julgeolek kui ka taskukohased hinnad ning tööstuse arendamine peab toimuma keskkonnasäästlikult.„Ühte lahendust ei ole. Peame uurima erinevaid võimalusi, mittetraditsioonilisi allikaid ja taastuvallikaid. Põlevkivi pole Eestis väljaspool eriti kasutatud ja uuritud, ent USA-l on strateegiline võimalus saavutada suurem energiasõltumatus. See on võimalus, mida ka paljud teised riigid uurivad,“ sõnas Levine konverentsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077