• 04.06.13, 16:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Riik pakub lihatööstustele uut märgist

Põllumajandusministeerium töötas välja vabatahtliku lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, mis aitab kõrgema lihasisaldusega tooted paremini esile tuua.
Märki võivad lihatööstused tulevikus kasutada vähemalt 60% lihasisaldusega vorstitoodete puhul.
"Kõigil vorstitoodete pakenditel on info lihasisalduse protsendi kohta olemas ka praegu, kuid lisamärgis toob selle tarbija jaoks selgemalt ja pakendil paremini leitavalt esile," ütles põllumajandusministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai.
Lihatööstused saavad märki kasutada keeduvorstidel, viineritel ja sardellidel, mille lihasisaldus on vähemalt 60% ja mis ei sisalda lihamassi. "Märgil tuuakse välja iga konkreetse toote lihasisalduse protsent," selgitas Kevvai.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Enne kasutuselevõttu peab vorstimärgis läbima Euroopa Komisjoni kolmekuulise ooteajaga teavitusprotseduuri, mille jooksul ei tohi märki kasutama hakata. Ooteaja jooksul võivad liikmesriigid ja Euroopa Komisjon juhendi kohta esitada arvamusi ning ettepanekuid.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.09.25, 16:54
Tark energiasalvestus muutub tööstuses hädavajalikuks
Uute taastuvenergiaallikate kasutuselevõtt, kasvav võrgukoormus ja kõikuvad elektrihinnad sunnivad ettevõtteid otsima paindlikke, töökindlaid ja kasumlikke viise oma energiatarbimise juhtimiseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele