Puusaag firma tulemustega väga rahul

Ligi viiekümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiva Wolf Groupi 2012. majandusaasta müügikäive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 12% ulatudes 91 miljoni euroni.

Wolf Groupi ärikasum moodustas 8,3 miljonit eurot. Majandustulemustele avaldasid positiivset mõju tootmisefektiivsuse kasv, ekspordi laiendamine uutesse riikidesse ning positsioonide tugevdamine olemasolevatel eksportturgudel.

„Grupi tulemusega võib väga rahul olla, sest see vastas meie ootustele, plaanidele ja ettekujutustele,“ rääkis Wolf Groupi juhatuse esimees Jaan Puusaag pressiteate vahendusel. Tema sõnul kasvas eelmisel aastal kõige rohkem müük Vene turule, mis on jätkuvalt ettevõte jaoks kõige suurem eksportriik. „Venemaal oli turg soodne. Tõsi, seal pole küll ehitusbuumi, aga kasvatasime turuosa konkurentide arvelt. Ühtlasi saime juurde mõned suured kliendid, mis tõstsid oluliselt meie Venemaa tehase müüki,“ lisas Puusaag.

Lisaks Venemaale paistsid suurepärase kasvunumbritega silma ka Poola ja Baltimaad, samuti Wolf Groupi tütarfirmad Bulgaarias ja Rumeenias. Näiteks Lätis ja Leedus suurenesid müügid pea 20%. Puusaagi sõnul oli eelmisel aastal nendel turgudel selgelt tunda kriisijärgset taastumist. „Asjad hakkasid jälle liikuma, hakati rohkem ehitama ja remontima,“ selgitas Puusaag.

Mullu laienes Wolf Group Argentiina, Tšiili, Kolumbia ja Peruu turgudele. Ekspordiportfelli lisandusid muuseas sellised riigid nagu Makedoonia, Kosovo ja Belgia. Suurt potentsiaali näeb Wolf Group Türgis.

Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused nii Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis kui Kasahstanis. Ekspordigeograafia hõlmab ligi 50 riiki Norrast Austraaliani, Brasiiliast Jaapanini.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara