Autor: Indrek Kald • 23. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte emafirma ostis 40% Brasiilia tootmisettevõttest

Ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte emafirma Wolf Group ostis 40% Brasiilias asuvast toomisettevõttest Elasteq do Brasil Ltd.

Tehingu hind on konfidentsiaalne. Elasteqi tootmine asub Lõuna-Ameerika ühe suurima linna Sao Paulo lähistel. Ettevõtte spetsialiseerub hüdroisolatsioonitoodete tootmisele ja müügile.

Wolf Groupi juhatuse esimehe Jaan Puusaagi sõnul on osaluse omandamine oluline strateegiline samm, mis aitab tugevdada Wolf Groupi positsioone Lõuna-Ameerika turul, samuti mitmekesistada tooteportfelli läbi hüdroisolatsiooni toodete arenduse ja müügi.

2009. aastal eksporti Brasiiliasse alustanud Wolf Group on sealsete tulemustega igati rahul. "Brasiillastel puudus vahu ja isolatsioonimaterjalide kasutamise kultuur," ütles Puusaag. "Ehitusvahtude populaarsus on viie aastaga märgatavalt kasvanud," lisas ta ja tõi välja, et kui alguses pakuti Brasiilia turule ainult kõrrevahte, siis nüüd on hakanud kasvama ka püstolivahtude osakaal.

Elasteqi juhatuse esimehe Kari Mikkoneni kinnitusel võidavad selle tehinguga kõik. "Koostöö Wolf Groupiga annab meile konkurentsieelise, jõudu ning mitmekesistab mõlema poole tooteportfelli. Brasiilia turg on väga suur ning konkurents on äärmiselt tihe. Ellujäämiseks ja kasvuks pead olema tugev ning oskama mängida kohalike reeglite järgi," selgitas ta.

Mikkoneni sõnul on tootmise alustamine Brasiilias ajamahukas ja keeruline protsess. Sama keeruline on tema sõnul ka kohalike õigete strateegiliste partnerite leidmine. "Jagame Wolf Groupiga samu väärtusi ja ärifilosoofiat ning töötame sarnastes valdkondades, mistõttu on meil palju ühist ja loodame positiivsele sünergiale," täiendas Elasteqi juht.

Brasiilia ehitussektori maht on hinnanguliselt 55 miljardit reaali, sellest hüdroisolatsioonituru maht on umbes 3% ehk 1,65 miljardit reaali, mis teeb umbes 640 miljonit eurot.

Ligi 50 riiki ehitusvahte, vuugihermeetikuid ja fassaadilahendusi müüv Wolf Group on viie aastaga oma ekspordi Brasiiliasse kümnekordistunud. Mullu moodustas eksport Lõuna-Ameerikasse neil üle miljoni euro.

Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis ja Kasahstanis. Wolf Groupi ettevõtetes töötas 2012. aasta lõpu seisuga kokku 270 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077