Heiti Hääle elektrifirma tegi vägeva stardi

Tänu turuanomaaliale võitis elektrituru avanemisest kõige enam Eesti Energia. Tõelised võidumehed olid aga hoopis uued tulijad, kellest üks oli Heiti Hääle omanduses Elektrimüügi AS, kirjutas news2biz.com.

Paljud elektritarbijad tundsid turu avanedes kohustust sõlmida leping elektripakkujaga mis iganes hinnaga, sest paljudele tundus, et muidu võib jumal teab mis juhtuda. Levinud arvamus oli, et parem ja arukam on sõlmida leping kohe.

Klient läks enamasti lähimasse elektrienergia pakkuja kontorisse, kelleks valdavalt on Eesti Energia, ja sõlmis lepingu, detailidele erilist tähelepanu pööramata. Asi päädis möödunud aasta lõpus pikkade järjekordadega Eesti Energia kontorites.

Turuanomaalia tulemusena võitis riigi omanduses olev Eesti Energia turu avanemisest kõige rohkem. Nad ei kaotanud sellist turuosa nagu esialgu kartsid.

Elektrum Eesti, kes suunas oma marketingikampaania pigem vähem haritud inimestele, tulles välja Klõpsu-pakettidega, lootis turul pärast avanemist saavutada 20% osaluse, kuid pidi leppima siiski vaid 10%ga.

Tõelised võidumehed olid aga uued tulijad – 220 Energia ja enamusosalusega Heiti Häälele kuuluv  Elektrumüügi AS, kes alustasid nullist ja haarasid vastavalt 1,7% turuosa ja 1,2% osaluse veebruari lõpuks. Elektrienegia ASi juhib Heiti Hääle tütar Maria Hääl.

Imatra Elekter napsas 1,6%, TS Energia 1,3% ja VKG Elektrivõrgud 1,2%.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara