Autor: Kaisa Gabral • 1. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heiti Hääle elektrifirma tegi vägeva stardi

Tänu turuanomaaliale võitis elektrituru avanemisest kõige enam Eesti Energia. Tõelised võidumehed olid aga hoopis uued tulijad, kellest üks oli Heiti Hääle omanduses Elektrimüügi AS, kirjutas news2biz.com.

Paljud elektritarbijad tundsid turu avanedes kohustust sõlmida leping elektripakkujaga mis iganes hinnaga, sest paljudele tundus, et muidu võib jumal teab mis juhtuda. Levinud arvamus oli, et parem ja arukam on sõlmida leping kohe.

Klient läks enamasti lähimasse elektrienergia pakkuja kontorisse, kelleks valdavalt on Eesti Energia, ja sõlmis lepingu, detailidele erilist tähelepanu pööramata. Asi päädis möödunud aasta lõpus pikkade järjekordadega Eesti Energia kontorites.

Turuanomaalia tulemusena võitis riigi omanduses olev Eesti Energia turu avanemisest kõige rohkem. Nad ei kaotanud sellist turuosa nagu esialgu kartsid.

Elektrum Eesti, kes suunas oma marketingikampaania pigem vähem haritud inimestele, tulles välja Klõpsu-pakettidega, lootis turul pärast avanemist saavutada 20% osaluse, kuid pidi leppima siiski vaid 10%ga.

Tõelised võidumehed olid aga uued tulijad – 220 Energia ja enamusosalusega Heiti Häälele kuuluv  Elektrumüügi AS, kes alustasid nullist ja haarasid vastavalt 1,7% turuosa ja 1,2% osaluse veebruari lõpuks. Elektrienegia ASi juhib Heiti Hääle tütar Maria Hääl.

Imatra Elekter napsas 1,6%, TS Energia 1,3% ja VKG Elektrivõrgud 1,2%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077