Autor: Marta Jaakson • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foodsi uus tempoandja

Esimene Eesti börsifirma naisjuht Katre Kõvask on töökaaslaste ja lähikondsete sõnul tehtud erilisest puust, ühendades pragmaatilisuse, huumori ja hea pealehakkamise.

15. mail Premia Foodsi juhatuse esimeheks saav Katre Kõvask alustab meie kohtumisel kohe olulisest: jäätiseampsust ei pääse. Muidugi on jutuks Premia, jäätis, pelmeenid - ja veidi ka tema ise.

"Minu argipäev on lihtne. Hommikul ärkan, sõidan tööle ja siis algavad koosolekud ja nõupidamised. Palju tuleb reisida. Tavaliselt olen pool aega Eestis ja pool aega siit ära," kirjeldab viimaseid nädalaid Premia turundusdirektorina töötav Kõvask. Suhtlemist on palju ning oskus erinevad inimesed ja nende mõtted kokku viia on Kõvaski üks eriülesandeid. "Meeskonnavaim on meil igal pool enamvähem samaks kujundatud, aga väikesed kultuurierinevused on ikka, sellega peab arvestama," märgib ta. Premia Foods tegutseb peale Eesti veel Lätis, Leedus, Soomes, Venemaal ning Rootsis, kus neil on kalakasvatus.

Premia on Kõvaski sõnul end erinevatesse riikidesse nii laiali ajanud, et see annab ainulaadse võimaluse ammutada eri kultuuridest uusi elamusi. Ise peab ta seda äärmiselt toredaks. "Teinekord kuskil kaugel Eesti meediat lugedes jääb mulje, et Eesti ongi maailma keskpunkt," räägib ta rõõmsalt.

Katre eelkäija, Premia Foodsi nõukokku suunduv Kuldar Leis kinnitab, et Premia kambavaim on eriline ja uutel tulijatel võib kohanemine olla keeruline - kuid kes sulandub, see naudib. Premia õhustiku loomine ongi tema sõnul suuresti Katre teene.

"Meil on uksed alati lahti, seljataga sossutamist ei sallita. Ta on aus, otseütlev ja samas teistega arvestav," iseloomustab Leis oma mantlipärijat. Kõvask on tema sõnul kodus pea igas valdkonnas. "IPO ajal oli vahva kõrvalt vaadata, kuidas ta Premia finantsidest rääkis," märgib Leis.

Kõvaski lähikondsed kirjeldavad nagu ühest suust, et Katre on pragmaatiline ja tegus, jõuab kõike - tööd teha ja puhata, kui vaja. Kuldar Leis nendib, et Katre puhul ei ole mingit jokutamist, isegi ta kõnnak on niivõrd tormlev, et tema teele ette ei ole mõtet jääda.

"Kord koos kontserdil käies arvasin ma vaheajal, et võiks rahulikult jalutada nagu vanasti teatris, aga tema pani kiire kõnnakuga sealgi tempo sisse," muigab Leis.

Leis kinnitab, et Kõvaskil on tänuväärne oskus hallata teemasid ja lahendada probleeme, mis jäävad tema valdkonnast välja. "Naljaga pooleks öeldes pean lähikuudel talle koos ametiga edasi andma ka delegeerimisoskuse ja mitte-midagi-tegemise oskuse," nendib Leis.

Loe, kuidas iseloomustavad Katret tema kolleegid, tuttavad ja konkurendid tänasest paberlehest.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077