Autor: Ain Alvela • 15. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Visioonikonverents keskendub metsade majandamisele

19. aprillil toimub Tartus samaaegselt seal peetava Maamessiga metsanduse visioonikonverents, kus seekord keskendutakse kahele teemale – metsade majandamise head tavad ja kaitstavate metsade majandamine.

Eesti Metsaseltsi eestvõtmisel on valmimas metsade majandamise head tavad.

Erinevate metsandusorganisatsioonide koostöös valmiv kokkulepe koondab metsade majandamise käigus heaks praktikaks peetavad normid.

Visioonikonverentsil esinevad teemakohaste ettekannetega Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu, Eesti Erametsaliidu ja RMK esindajad. Rahvusvahelise mõõtme lisab Soome Põllu-ja Metsamajanduse ministeeriumi rahvusvahelise metsanduse spetsialist ja Euroopa Metsakonventsiooni valitsustevahelise läbirääkimiste komitee esimees Jan Heino, kelle ettekanne käsitleb Euroopa Metsanduse Siduva Kokkuleppe (INC LBA) koostamist ja Soome metsanduses kehtivaid kokkuleppeid. Konverentsil on metsandusorganisatsioonidel kavas allkirjastada metsade majandamise Heade Tavade lepe.

Metsanduse visioonikonverentsi teine osa keskendub kaitstavate metsade majandamisele. Ettekanded käsitlevad kaitstavates metsades kehtivaid piiranguid, arutlustes tuginetakse teaduslikele uuringutele ja praktikute kogemustele.

Konverentsi esialgne programm ja elektrooniline registreerumisvorm asub aadressil www.metsainfo.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077