Autor: Ain Alvela • 15. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Europarlament hääletas 2030. aasta taastuvenergia eesmärgi poolt

Strasbourgis, Euroopa Parlamendi täiskogul vastu võetud resolutsioon kutsub üles kehtestama aastaks 2030 üle-euroopalist siduvat taastuvenergia eesmärki. Resolutsioon leiab, et senine ELi taastuvenergeetika õiguslik raamistik on kujunenud edukaks.

Parlament rõhutab muuhulgas, et selge, sidusa ja järjepideva poliitika kehtestamine on aidanud stimuleerida vajalikke investeeringuid majanduslikult tõhusal ja jätkusuutlikul viisil.

Eesti Taastuvenergia Koja juhi Rene Tammisti sõnul kinnitab Europarlamendi resolutsioon, et senine siduv õiguslik raamistik on aidanud kindlustada ELi energiavarustust, suurendanud majanduse ja tööstuse konkurentsivõimet, aidanud luu töökohti ning panustanud keskkonnakaitsesse.

Tammisti sõnul on Europarlamendi seisukohavõtt hästi ajastatud, sest kahe nädala pärast peaks Euroopa Komisjon avaldama oma rohelise raamatu ELi energiapoliitika strateegilisest raamistikust aastaks 2030.

Oma resolutsioonis kutsuvad Europarlamendi saadikud liikmesriike hoiduma järskudest muutustest taastuvate energiaallikate toetusskeemides, eelkõige vältima tagasiulatuvaid muutuseid ja toetuste külmutamist. Samuti kutsutakse Euroopa Komisjoni üles jälgima taastuvenergia direktiivi rakendamist ja võtma kasutusele meetmeid, kui selliseid muudatused aset leiavad.

"Eesti Taastuvenergia Koda tervitab eurosaadikute jõulist avaldus tagasiulatuvate kärbete vastu taastuvenergia toetusskeemis, mis pidurduvad investeeringuid kodukulusid vähendavatesse energiatootmisvõimsustesse ning uutesse töökohtadesse," märkis Tammist.  "Europarlamendi saadikud tuletavad kohalikele poliitikutele meelde, milliseid tavasid järgitakse euroopalikus kultuuriruumis seaduste muutmisel."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077