Europarlament hääletas 2030. aasta taastuvenergia eesmärgi poolt

Strasbourgis, Euroopa Parlamendi täiskogul vastu võetud resolutsioon kutsub üles kehtestama aastaks 2030 üle-euroopalist siduvat taastuvenergia eesmärki. Resolutsioon leiab, et senine ELi taastuvenergeetika õiguslik raamistik on kujunenud edukaks.

Parlament rõhutab muuhulgas, et selge, sidusa ja järjepideva poliitika kehtestamine on aidanud stimuleerida vajalikke investeeringuid majanduslikult tõhusal ja jätkusuutlikul viisil.

Eesti Taastuvenergia Koja juhi Rene Tammisti sõnul kinnitab Europarlamendi resolutsioon, et senine siduv õiguslik raamistik on aidanud kindlustada ELi energiavarustust, suurendanud majanduse ja tööstuse konkurentsivõimet, aidanud luu töökohti ning panustanud keskkonnakaitsesse.

Tammisti sõnul on Europarlamendi seisukohavõtt hästi ajastatud, sest kahe nädala pärast peaks Euroopa Komisjon avaldama oma rohelise raamatu ELi energiapoliitika strateegilisest raamistikust aastaks 2030.

Oma resolutsioonis kutsuvad Europarlamendi saadikud liikmesriike hoiduma järskudest muutustest taastuvate energiaallikate toetusskeemides, eelkõige vältima tagasiulatuvaid muutuseid ja toetuste külmutamist. Samuti kutsutakse Euroopa Komisjoni üles jälgima taastuvenergia direktiivi rakendamist ja võtma kasutusele meetmeid, kui selliseid muudatused aset leiavad.

"Eesti Taastuvenergia Koda tervitab eurosaadikute jõulist avaldus tagasiulatuvate kärbete vastu taastuvenergia toetusskeemis, mis pidurduvad investeeringuid kodukulusid vähendavatesse energiatootmisvõimsustesse ning uutesse töökohtadesse," märkis Tammist.  "Europarlamendi saadikud tuletavad kohalikele poliitikutele meelde, milliseid tavasid järgitakse euroopalikus kultuuriruumis seaduste muutmisel."

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara