Autor: Raigo Neudorf • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia pakub õppuritele suveks üle 100 praktikakoha

Eesti Energia pakub sel kevadel ja suvel kõrg- ja kutsekoolide õppuritele 115 praktikakohta üle Eesti, teatas ettevõte.

Praktikakohti pakuvad kõik Eesti Energia kontserni ettevõtted ning rakendust on võimalik leida väga erinevates töölõikudes alates põlevkivi kaevandamisest, elektri, soojuse ja vedelkütuste tootmisest kuni äri- ja tehnoloogialahenduste loomiseni..

Eesti Energia järelkasvu projektijuhi Mirjam Lindpere sõnul pakub praktika Eesti Energias kõrg- ja kutsekoolide õppuritele võimalust saada ettekujutus eesootavast tööelust ning omandada töökogemust valitud erialal.„Julgustan õppureid kandideerima aktiivsemalt ka Ida-Virumaa praktikakohtadele - Eesti energeetika tuiksoonel saadud töökogemus on kindlasti väärtus, mis noorele hoo sisse annab. Samas pakume praktikakohti ka Tallinnas, Tartus, Pärnus ja mujal Eestis,” sõnas Lindpere.Edukalt läbitud osaluspraktika eest maksab ettevõte praktikantidele ka töötasu ning tublimatele võidakse praktika lõppedes teha pakkumine ettevõttesse püsivalt tööle tulla.Eesti Energiale annab praktikantide kaasamine võimaluse arendada energeetikavaldkonna järelkasvu ja tutvustada noortele energeetikaga seotud karjäärivõimalusi.„Ettevõtte jaoks on praktika hea võimalus tutvuda ettevõtlike ja asjatundlike noortega, keda saab pärast kooli lõpetamist Eesti Energia meeskonnaga liituma kutsuda,“ sõnas Lindpere.Kõrgkoolidest ootab Eesti Energia praktikale eelkõige järgmiste valdkondade õppureid: automaatika, ehitus, elektro- ja soojusenergeetika, geoloogia ja mäendus, IT, keemia ja kütuste tehnoloogia, masinaehitus ja mehhatroonika, tootearendus, matemaatika, statistika ja majandus.Kutsekoolide õppuritest on oodatud eelkõige järgmistel erialadel õppijad: automaatik, elektrik, keemiaprotsesside operaator, keevitaja, mehhatroonika ja soojusseadmete käitaja. Praktikakohti pakutakse ka teiste erialade õppuritele.Ülevaadet pakutavatest praktikakohtadest leiab Eesti Energia kodulehelt www.energia.ee/praktika

Avaldusi praktikakohtadele kandideerijatelt oodatakse hiljemalt 24. märtsiks. 2012. aastal käis Eesti Energia ettevõtetes ca 300 praktikanti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077