„Meil on eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,“ kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Piirkondlike väikeettevõtjate parimad tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis toodet, Põhja-Eestis kuus toodet, Virumaal kolm toodet ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.
Uudistoodetega osalevad piirkondlikul konkursil Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe Talu, Taarapõllu Talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.
Konkursi "Eesti parim toiduaine piirkonna väikeettevõttelt" võitjad kuulutatakse välja koos “Eesti parima toiduaine” konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus.
Eesti parimat toiduainet valitakse 19. korda.