Rene Tammist: puiduenergial on tohutu potentsiaal

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus alustavad koostööd bioenergia laialdasema kasutuselevõtu ning Eesti metsaressursi efektiivsema ja kestlikuma majandamise nimel.

Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammisti sõnul on puiduenergial arvestatav potentsiaal Eesti energiatootmises ja seetõttu tuleks seda valdkonda jõuliselt arendada.

"Taastuvatel allikatel põhinevas energiatootmises on headeks näideteks juba töös olevad koostootmisjaamad üle Eesti, mis tagavad tarbijale madalamad soojahinnad. Puidu kasutamisel energiamajanduses on ka ulatuslikud positiivsed mõjud regionaalse tasakaalu parandamisele, sotsiaalmajanduslikule arengule ning energiajulgeoleku tagamisele," selgitas ta.

Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun märkis, et Eesti metsad sisaldavad suurt seni vähe kasutatud potentsiaali energiaallikana. "Metsi on vaja senisest rohkem hooldada – teha hooldusraiet, puhastada tee- ja kraaviservi, võtta rohkem kasutusele energiapuitu. Metsa majandamisel tekkivad raiejäätmed on hea tooraine  energiatootmise murede lahendamisel. Puitu energiaks kasutades saame metsad korda, küttearved madalamaks ja nende eest makstav raha jääb kohaliku kogukonna kasutusse," selgitas Aun.

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus sõlmivad täna koostöökokkuleppe, mille osana töötatakse välja teadus- ja arendustegevuse kava, sh rakendusuuringud bioenergia laialdasemaks kasutamiseks. Lisaks on võetud eemärgiks edendada koostööd metsaomanike ja nende vabaühenduste ning puidukasutajate vahel, samuti tõsta bioenergia alast teadlikkust avalikkuses.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara