Autor: Indrek Kald • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rene Tammist: puiduenergial on tohutu potentsiaal

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus alustavad koostööd bioenergia laialdasema kasutuselevõtu ning Eesti metsaressursi efektiivsema ja kestlikuma majandamise nimel.

Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammisti sõnul on puiduenergial arvestatav potentsiaal Eesti energiatootmises ja seetõttu tuleks seda valdkonda jõuliselt arendada.

"Taastuvatel allikatel põhinevas energiatootmises on headeks näideteks juba töös olevad koostootmisjaamad üle Eesti, mis tagavad tarbijale madalamad soojahinnad. Puidu kasutamisel energiamajanduses on ka ulatuslikud positiivsed mõjud regionaalse tasakaalu parandamisele, sotsiaalmajanduslikule arengule ning energiajulgeoleku tagamisele," selgitas ta.

Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun märkis, et Eesti metsad sisaldavad suurt seni vähe kasutatud potentsiaali energiaallikana. "Metsi on vaja senisest rohkem hooldada – teha hooldusraiet, puhastada tee- ja kraaviservi, võtta rohkem kasutusele energiapuitu. Metsa majandamisel tekkivad raiejäätmed on hea tooraine  energiatootmise murede lahendamisel. Puitu energiaks kasutades saame metsad korda, küttearved madalamaks ja nende eest makstav raha jääb kohaliku kogukonna kasutusse," selgitas Aun.

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus sõlmivad täna koostöökokkuleppe, mille osana töötatakse välja teadus- ja arendustegevuse kava, sh rakendusuuringud bioenergia laialdasemaks kasutamiseks. Lisaks on võetud eemärgiks edendada koostööd metsaomanike ja nende vabaühenduste ning puidukasutajate vahel, samuti tõsta bioenergia alast teadlikkust avalikkuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077