Autor: Rainer Saad • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud näevad nafta hinna tõusu

Paranenud majandusandmed Hiina ja Ameerika Ühendriikide kohta on analüütikute arvates piisav põhjus, miks nafta hind peaks tõusma.

Reutersi kaheteistkümnest küsitletud analüütikust prognoosib kaheksa, et sel aastal ootab naftahinda tõus. Ühtlasi prognoosib enamus analüütikuid, et Föderaalreserv jätab kuni järgmise aastani oma praeguse ülilõdva rahapoliitika paika.

„USA tööturu olukord on paranenud,“ ütles uudiskirja Moneynews at Ultimate Wealth Report autor Sean Hyman CNBCle. „Paranenud on majanduse olukord kogu maailmas, eriti Hiinas ja Indias. See võib viia toorainehinnad kõrgemale.“

Brent toornafta hind on praegu 115 dollari lähedal, mis on peaaegu kolme kuu kõrgeim tase. ICE Euroopa futuuribörsi andmetel oli riskifondidel ja teistel suurtel fondidel 22. jaanuari seisuga rekordilised 153 913 Brent toornafta futuuri ja optsiooni, millega panustatakse hinnatõusule.

Professionaalne naftaturu kaupleja Anthony Grisanti ütles Reutersile, et põhjuseid nafta hinna tõusuks jagub. Tehniliste indikaatorite järgi on naftahinna trend liikumas üles. Paremad majandusandmed võivad samuti nafta hinda tõsta.

Kaupleja ja TJM Institutional Services tegevjuht Jim Iurio nõustub Grisantiga, et indikaatorid turu ja majanduse kohta soosivad nafta hinna tõusu.

„Euroopa võlakriis näib olevat rahunenud ning globaalne olukord on olnud oodatust parem,“ ütles ta. Mõlemad kauplejad plaanivad panustada nafta hinna edasisele tõusule.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077