Analüütikud näevad nafta hinna tõusu

Paranenud majandusandmed Hiina ja Ameerika Ühendriikide kohta on analüütikute arvates piisav põhjus, miks nafta hind peaks tõusma.

Reutersi kaheteistkümnest küsitletud analüütikust prognoosib kaheksa, et sel aastal ootab naftahinda tõus. Ühtlasi prognoosib enamus analüütikuid, et Föderaalreserv jätab kuni järgmise aastani oma praeguse ülilõdva rahapoliitika paika.

„USA tööturu olukord on paranenud,“ ütles uudiskirja Moneynews at Ultimate Wealth Report autor Sean Hyman CNBCle. „Paranenud on majanduse olukord kogu maailmas, eriti Hiinas ja Indias. See võib viia toorainehinnad kõrgemale.“

Brent toornafta hind on praegu 115 dollari lähedal, mis on peaaegu kolme kuu kõrgeim tase. ICE Euroopa futuuribörsi andmetel oli riskifondidel ja teistel suurtel fondidel 22. jaanuari seisuga rekordilised 153 913 Brent toornafta futuuri ja optsiooni, millega panustatakse hinnatõusule.

Professionaalne naftaturu kaupleja Anthony Grisanti ütles Reutersile, et põhjuseid nafta hinna tõusuks jagub. Tehniliste indikaatorite järgi on naftahinna trend liikumas üles. Paremad majandusandmed võivad samuti nafta hinda tõsta.

Kaupleja ja TJM Institutional Services tegevjuht Jim Iurio nõustub Grisantiga, et indikaatorid turu ja majanduse kohta soosivad nafta hinna tõusu.

„Euroopa võlakriis näib olevat rahunenud ning globaalne olukord on olnud oodatust parem,“ ütles ta. Mõlemad kauplejad plaanivad panustada nafta hinna edasisele tõusule.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara