Autor: Raigo Neudorf • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tutvu tooraineseminari ettekannetega!

Toostusuudised.ee eestvedamisel toimus täna Tallinnas tooraineseminar „Toorainete hinnariskid 2013. aastal“, kus eksperdid käsitlesid erinevate toorainete hinnariske ning tuntud tööstusfirmad jagasid oma kogemusi toorainete sisseostmisel.

Seminaril andis Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm ülevaate nafta ja kütuste hinna kujunemisest maailmaturul, prognoosis nende hindade käitumist ja tutvustas ettevõtetele riskimaandamise võimalusi. LHV Panga majandusekspert Heido Vitsur tutvustas aga seda, millised riskid kujundavad vilja ja metallide hindu maailmaturul., Eesti Energia energiakaubanduse direktor, LHV Panga majandusekspert, Nordea panga peaökonomistKUS, AS Kalev operatsioonide direktor AS Ensto Ensek hankeosakonna juhataja AS Saku Õlletehas müügidirektor

Oma praktilistest kogemustest rääkisid seminaril Eesti tuntud tööstusfirmade esindajad Eesti Energiast, Saku Õlletehasest, Ensto Ensekist ja Kalevist.Tooraineseminari päevakava:9.30  -  10.00   Registreerimine ja hommikukohv värske Äripäevaga10.00 – 10.10   Seminari avamine10.10 – 10.50 Millised komponendid mõjutavad lähiajal elektrienergia hinda?MARGUS VALS

10.50 – 11.30 Millised riskid kujundavad vilja ja metallide hindu maailmaturul. HEIDO VITSUR

11.30 – 12.15 Nafta ja kütuste hinna kujunemine maailmaturul, hindade prognoos ja riskimaandamise võimalused erinevate finantsinstrumentide näol. TÕNU PALM

12.15 – 13.15   Lõunapaus13.15 – 13.55 Erinevused toorainete hankimisel ja hinnaläbirääkimistel: rahvusvahelisse gruppi kuuluv ettevõte vs kohalik tegija. TARMO VIR

13.55 – 14.35 Toormaterjali hinnamõju tarneahelas ja selle seosed erinevate sidusüksustega, Ensto Oy näitel. KERTTILY GOLUBEVA,

14.35 – 15.15 Toorainehindade ja teiste sisendite mõju tootmisettevõtte hinnakujundusele ASi Saku Õlletehas näitel. JAAN HÄRMS,

15.15 – 15.20  Seminari kokkuvõte

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077