Elektroonika tootmine on jõudnud rekordtaseme lähedale

Swedbanki teatel pole kohalikku elektroonikasektorit nõrgenev välisnõudlus veel mõjutanud ning sektori tootmismahud on kerkinud rekordtaseme lähedale.

Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsi osakonna juhataja Kristjan Tamla sõnul on töötlev tööstus viimase kolme kuu jooksul olnud suhteliselt muutumatu pildiga: elektroonikasektor kasvab ning enamik teisi suuremaid tootmisharusid toodab nõrgenendud eksporttellimuste tõttu vähem kui aasta varem.

“Kuigi elektroonikasektori suurt kasvu saab osaliselt põhjendada tehniliste teguritega (madal võrdlusbaas eelmise aata teises pooles – K.T.), on selle sektori tootmine viimastel kuudel ka reaalselt oluliselt kasvanud. Elektroonika tootmismahtudes on jõutud taas kõigi aegade rekordtasemele väga lähedale. Elektroonikasektori toodangust moodustab suure osa allhange Skandinaavia tööstusele, kus tootmismahud on viimastel kuudel olnud väga nõrgad. Nii on meie elektroonikatööstuse tugevad mahud hea näide sellest, kuidas ka nõrga välisnõudluse keskkonnas võib väikese riigi toodang õige turunishi juures kasvada,” selgitas Tamla.

Tööstuse viimase paari kuu kindlustunde indeksis on eksportitellimuste komponent langenud 2010. aasta tasemele. Seetõttu võib oodata, et enamikes tööstusharudes ei näita tootmine eelolevatel kuudel veel erilisi kasvumärke.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara