Autor: Raigo Neudorf • 4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonika tootmine on jõudnud rekordtaseme lähedale

Swedbanki teatel pole kohalikku elektroonikasektorit nõrgenev välisnõudlus veel mõjutanud ning sektori tootmismahud on kerkinud rekordtaseme lähedale.

Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsi osakonna juhataja Kristjan Tamla sõnul on töötlev tööstus viimase kolme kuu jooksul olnud suhteliselt muutumatu pildiga: elektroonikasektor kasvab ning enamik teisi suuremaid tootmisharusid toodab nõrgenendud eksporttellimuste tõttu vähem kui aasta varem.

“Kuigi elektroonikasektori suurt kasvu saab osaliselt põhjendada tehniliste teguritega (madal võrdlusbaas eelmise aata teises pooles – K.T.), on selle sektori tootmine viimastel kuudel ka reaalselt oluliselt kasvanud. Elektroonika tootmismahtudes on jõutud taas kõigi aegade rekordtasemele väga lähedale. Elektroonikasektori toodangust moodustab suure osa allhange Skandinaavia tööstusele, kus tootmismahud on viimastel kuudel olnud väga nõrgad. Nii on meie elektroonikatööstuse tugevad mahud hea näide sellest, kuidas ka nõrga välisnõudluse keskkonnas võib väikese riigi toodang õige turunishi juures kasvada,” selgitas Tamla.Tööstuse viimase paari kuu kindlustunde indeksis on eksportitellimuste komponent langenud 2010. aasta tasemele. Seetõttu võib oodata, et enamikes tööstusharudes ei näita tootmine eelolevatel kuudel veel erilisi kasvumärke.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077