Autor: Kadri Põlendik • 31. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG plaanib veel inimesi tööle võtta

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Priit Rohumaa kinnitusel on ettevõttel plaanis uuel aastal palgata 100-200 inimest.

„Me oleme alustanud uue tehase rajamist ja juba järgmise aasta lõpus hakkame võtma inimesi tööle, natuke veel kaevandusse, natuke teistesse äridesse,“ rääkis Rohumaa. Tema hinnangul on kavas lisaks palgata 10% praegusest tööjõust.

VKG juht kinnitas, et uuel aastal plaanitakse ka palgatõusu, kuid mitte kõigil töötajatel.

„On kohti, kus peame turuga kaasa minema ja palka tõstma, sest on sektoreid, kus on defitsiitsem tööjõud, näiteks keemiatehnoloogid ja energeetikud,“ lausus Rohumaa.

Oma toodete hindu VKG tõsta ei saa, sest on mõjutatud maailmaturust. Küll aga tõusevad ettevõttest sõltumata energiahinnad.

„Mis puudutab monopoolseid sektoreid, siis paratamatult läheb seal kõik kallimaks, kui räägime soojusenergiast või elektrienergiast. Kemikaalide turgudel mõjutab meid ikkagi ainult maailmaturg,“ tähendas Rohumaa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077