Autor: Raigo Neudorf • 19. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalandustootjatele mõeldud toetusmeede avati vaid kolmeks päevaks

PRIA avas kõigest kolmeks päevaks kalatööstussektorile suunatud ühisinvesteeringu toetusmeetme, kust sai toetust taotleda vahemikus 17. kuni 19. detsembrini.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik selgitas, et tegemist on meetmega, mille taotlejateks saavad olla põllumajandusministri käskkirjaga tunnustatud tootjaorganisatsioonide ühendused. Ta lisas, et kõnealusest meetmest saab toetust taotleda hetkel vaid üks potentsiaalne ühistu, kelleks on Kalakasvatajate Ühistu Ecofarm.

„Et PRIAst toetust taotlema tulla, peab ühenduse tegevuskava olema saanud ministeeriumi heakskiidu. Iga tegevuskavaga on seotud ka kindel eelarve,“ märkis Sarv-Kaasik.Varem on sama toetusmeetme toetust kasutanud kolm ühendust, kes on potentsiaalselt saadaval oleva toetuse mahu juba ära kasutanud. Selle abil on Eestisse rajatud kolm külmhoonet, varustatud need seadmetega ja soetatud toodangu jaoks veokeid haagisega.

„Oma võimalust praegusest meetmest toetust küsida ei olnud seni kasutanud Kalakasvatajate Ühistu Ecofarm, mis ainsana ühendab vesiviljelusettevõtteid (ehk vähi- ja kalakasvatusi). Sellepärast ongi Ecofarm ainus selle taotlusvooru potentsiaalne taotleja,“ selgitas PRIA esindaja.Ecofarmi liikmed on Aquamyk OÜ, Arowana OÜ, Ecoprofit OÜ, Pähkla Vähi- ja Kalakasvatuse OÜ , Simuna Ivax OÜ , Triton PR AS, Ösel Harvest OÜ . Ühendusel on tunnustus angerja ja vikerforelli kasvatamise osas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077