Autor: Raigo Neudorf • 4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa veefiltrite suurtootja avab tehase Eestis

Venemaa suurim olmeveefiltrite tootja Aquaphor avab sel neljapäeval Sillamäel uue filtritehase.

Sillamäe tehas on esimene Aquaphor’i tootmisliin Euroopa Liidus. Ettevõtte tootmisliinide naabruses asub ka logistikakeskus, mis tegeleb Aqauphor’i veefiltrite müügi ja tarnega Euroopasse ning Ameerika Ühendriikidesse.

Aquaphori Sillamäe tehase tööd juhib OÜ Westaqua-Invest, kes esindab rahvusvahelist Aquaphori korporatsiooni Eestis alates 2006. aastast.Uue tehase ehitamisse on investeeritud 5 miljonit eurot, mis hõlmab ka Sillamäe linnas kinnisvara soetamist 2010. aastal. Tehase tootmisliinid alustasid tööd septembri keskel ning hetkel toodab Sillamäe tehas 300 000 veefiltrite vahetuselementi kuus.Praegusel hetkel töötab tehas 25-protsendise võimsusega ning OÜ Westaqua-Invest annab tööd 44 inimesele. Tehase järgmised tootmisliinid alustavad tööd jaanuaris.Aquaphor on rahvusvaheline korporatsioon, mis asutati 1992. aastal Peterburis. Selle sügiseni asus ettevõtte esimene ning ainus filtritetehas asus Peterburis. Aquaphor on Venemaa olmeveefiltrite turuliider, kelle turuosa ulatub üle kolmandiku kogu Venemaa veefiltrite turust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077