Autor: Raigo Neudorf • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Saku Metall Uksetehas kasvatas nii käivet kui töötajate arvu

ASi Saku Metall Uksetehas juhatuse liikme Jüri Kaleviste sõnul jäävad tänavust aastat ettevõtte jaoks tähistama suured investeeringud ning märkimisväärne käibe ja töötajate arvu kasv.

Kaleviste märkis, et üheks 2012. aasta kordaminekuks võib lugeda ettevõtte 26-protsendilist käibe kasvu võrreldes eelmise majandusaastaga, mis on põhiliselt saavutatud Soome ja Rootsi turult.

Samuti tõstis ta esile investeeringuid uude tootmishoonesse, tänu millele lisandus 2500 m2 tootmispinda, ja uude kõrgtehnoloogilisse automaat-pulbervärviliini, mis kasvatas tehase värvimisressurssi endise värviliiniga võrreldes kolm korda.„Turgude nõudlusest lähtuvalt kasvatasime ka töökohtade arvu 37 võrra,“ lisas Kaleviste.Järgmise ehk 2013. aasta peamise murekohana nimetas Kaleviste aga võimalikku majanduslangust ettevõtte peamistel eksportturgudel Soomes ja Rootsis, sealhulgas ehitussektoris.„Järgmise aasta prognoositavas keerulises majandussituatsioonis eeldame sama mahtu, mis sel aastal. Väga suured investeeringud on tehtud aastal 2012 ning järgmisel aastal suuri investeeringuid me ei plaani.“Kuigi Kaleviste hinnangul on käesoleval aastal olnud palgasurve sektoris mõõdukas, ei kavanda Saku Metall Uksetehas tuleval aastal palkade tõstmist.„Tulenevalt 2013 majandusprognoosist ei näe me võimalust palkade tõstmiseks. Vastasel korral kaotame konkurentsivõime eksportturgudel,“ lisas ettevõtte juhatuse liige.Seoses läheneva aastalõpuga uurib toostusuudised.ee tuntud ettevõtetelt, milliseks hindavad ettevõtted lõppevat aastat ning mida oodatakse järgmiselt aastalt.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077