Autor: Raigo Neudorf • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB sai Hiinast 100 miljoni dollarilise tellimuse

ABB Grupp sai Hiinast 100 miljoni dollarilise tellimuse jõutrafodele, mis võimaldavad energiatõhusat ja töökindlat, rekordilist 8000-megavatist elektriülekannet.

Konvertertrafod ja nende komponendid valmivad Hami-Zhengzhou ultrakõrgepinge alalisvoolu (UHVDC) ülekandeliini jaoks. Riikliku elektrivõrguoperaatori State Grid Corporation of China uusim ja suurim, 800-kilovoldine (kV) ülekandeliin valmib 2014. aastal. Projekt võimaldab edastada elektrit kivisöe ja tuuleenergia poolest rikkast Lääne-Hiinast suure nõudlusega riigi keskossa.

ABB trafod on 2210-kilomeetrise ülekandeliini kesksed komponendid ning võimaldavad teostada rekordilist 8000-megavatist (MW) ülekannet. Trafod paigaldatakse Hami elektrijaama, kust elekter edastatakse Zhengzhousse.9 miljoni elanikuga Zhengzhou on Henani provintsi suurim linn. Tänu oma strateegilisele asukohale on Zhengzhou oluline sihtpunkt nii investeeringute kui ka sisserändajate jaoks. Ühtlasi on Zhengzhou Hiina üks kiiremini kasvavaid linnu.UHVDC ülekanne võimaldab edastada suurt hulka elektrit pikkade vahemaade taha võimallikult minimaalsete kadudega. Samuti võimaldab UHVDC tõhusalt integreerida taastuvaid ja taastumatuid energiaallikaid ning vähendada süsinikdioksiidi heitmeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077